Трамп назвав умову скасування санкцій проти Ірану

Читать на русском
Застосування санкцій США щодо Ірану може завершитися в стислі терміни, якщо Тегеран вирішить виконати раніше оголошені Вашингтоном вимоги.

Застосування санкцій США щодо Ірану може завершитися в стислі терміни, якщо Тегеран вирішить виконати раніше оголошені Вашингтоном вимоги.

З такою заявою виступив у четвер, відповідаючи на питання журналістів у Білому домі, президент США Дональд Трамп, повідомляє ТАСС.

«Санкції наносять їм дуже серйозної шкоди. Все це може завершитися дуже швидко. Однак, хочуть вони цього чи ні, це залежить від них. Не від мене. Повністю від них. Вони можуть виправити становище в своїй країні. Іран наразі охоплений хаосом. Вони можуть виправити економіку своєї країни дуже-дуже швидко», - вважає американський лідер.

Разом з тим він не став будувати прогнози щодо того, чи можливо почати найближчим часом переговори між Іраном та Сполученими Штатами.

«Подивимося, підуть вони на переговори, чи ні», - сказав Трамп.

При цьому він підтвердив, що оголошені ним у середу нові американські обмежувальні заходи проти Ірану вже або введені, або будуть введені найближчим часом.

«Я зовсім недавно схвалив їх використання Міністерством фінансів США», - зазначив Трамп.

Він не став пояснювати, кого або чого саме торкнуться ці додаткові рестрикції. «Побачите», - пообіцяв керівник американської адміністрації.

Раніше повідомлялося, що у зверненні до нації американський президент заявив про готовність до миру з Іраном, але пригрозив потужними санкціями.

Пізніше Іран відповів на заклик Трампа до миру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: