Супутник США зафіксував тепловий слід двох ракет на шляху до Boeing

Читать на русском
Супутник США зафіксував тепловий слід від двох ракет, що наближалися до українського літака Boeing 737-800, який зазнав аварії в Ірані.

Супутник США зафіксував тепловий слід від двох ракет, що наближалися до українського літака Boeing 737-800, який зазнав аварії в Ірані.

Про це повідомляє телеканал ABC з посиланням на неназваного американського чиновника.

Катастрофа літака МАУ в Ірані: що відомо цієї миті (доповнено)Український літак авіакомпанії МАУ впав 8 січня в Ірані. На борту літака було 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Усі загинули.

За даними телеканалу, американська розвідка впевнена, що Іран захопив радаром авіалайнер і випустив дві ракети класу земля-повітря, які збили літак.

Раніше телеканал СВС повідомляв, що Вашингтон передав Оттаві розвідувальну інформацію, нібито підтверджує версію, що причиною аварії Boeing став залп з іранського зенітно-ракетного комплексу.

Зазначимо, напередодні з'явилося відео, на якому знято нібито момент влучання ракети в український літак.

Відзначимо, що раніше президент США Дональд Трамп виключив технічні неполадки літака МАУ. Технічна несправність не є причиною авіакатастрофи в Ірані, заявив президент США.

За інформацією Newsweek, іранські зенітні ракетні системи (ЗРС) помилково збили Україський літак. Він отримав удар ракетною системою земля-повітря Тор-М1, вважають представники розвідки США та Іраку.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що у нього є розвідувальні дані з декількох джерел про те, що Іран випадково збив український літак під Тегераном.

Прем'єр Великобританії Борис Джонсон підтримав версію про те, що український Boeing 737 міг бути збитий ракетою.

Президент Зеленський закликав партнерів надати докази версії з ракетою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: