Зеленський висловив співчуття президенту Афганістану

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Ісламської Республіки Афганістан Мохаммадом Ашрафом Гані.

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Ісламської Республіки Афганістан Мохаммадом Ашрафом Гані.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Глава української держави висловив співчуття у зв’язку із загибеллю громадян Афганістану внаслідок катастрофи літака авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» в Ірані.

«Україна щиро поділяє скорботу родин загиблих. Для нас правда – найважливіше», – зазначив Володимир Зеленський.

Зі свого боку президент Афганістану висловив співчуття українському народу, згадавши про загибель дев’яти членів екіпажу та двох українських пасажирів.

Володимир Зеленський відзначив готовність української сторони максимально долучитися до розслідування причин катастрофи.

«Ми обов’язково надамо всю інформацію про результати розслідування владі Афганістану», – наголосив глава української держави.

Раніше Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Королівства Швеція Стефаном Левеном і висловив співчуття і передав слова підтримки для рідних і близьких громадян Швеції, які загинули в результаті авіакатастрофи в Ірані.

Нагадаємо, 8 січня літак української авіакомпанії МАУ розбився неподалік від Тегерана приблизно через три хвилини після зльоту з аеропорту «Імама Хомейні». На борту було 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі вони загинули. Серед жертв катастрофи літака - 11 українців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: