Нацрада призначила позапланові перевірки двох телеканалів

Читать на русском
Таке рішення Нацрада схвалила через зафіксовані в їхньому ефірі порушень норм законів Про телебачення і радіомовлення та Про інформацію.

Нацрада України з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові виїзні перевірки ТОВ ТРК «Нові комунікації» (логотип Z ZIK, Львів) і ТОВ «112-ТВ» (логотип 112.Украіна, Київ).

Про це повідомляється на сайті регулятора в четвер, 9 січня.

Таке рішення Нацрада схвалила через зафіксовані в їхньому ефірі порушень норм законів «Про телебачення і радіомовлення» та «Про інформацію».

За її даними, заборонені висловлювання, зокрема, поширювалися в ефірі телеканалу Z ZIK в передачі «Кожен з нас Президент» 26 листопада 2019 о 18:00 (з повтором 27 листопада). Експертами в студії були народний депутат України VIII скликання Надія Савченко, народний депутат IX скликання Ренат Кузьмін (фракція Опозиційна платформа - За життя) і Михайло Добкін, який приєднався до обговорення питань інтернет-зв'язком.

Підставою для призначення позапланової перевірки супутникового телеканалу «112.Україна» стали результати моніторингу ефіру мовника в серпні-грудні 2019 року. Зокрема, в передачах «Велике інтерв'ю», LIVE, LIVE Новини, «Голос народу», «Пульс: Головне політичне шоу країни», «Важливо», «Діалог з країною» зафіксовано поширення висловлювань Віктора Медведчука, Петра Симоненка, Вадима Рабіновича, Анни Герман, Іллі Ківи, Наталії Королевської, Олега Волошина, Олега Ляшка, Миколи Дульського і Р.Кузьміна, що мають ознаки порушення чинного законодавства.

Раніше повідомлялося, що Нацрада перевірить один із каналів через показ пресконференції Путіна.

Також нагадаємо, ВР звільнила трьох членів Нацради.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: