США перекидають під Іран бомбардувальники

Читать на русском
Американські літаки B-52 перекинули з авіабази в Луїзіані на авіабазу в Індійському океані.

США перекидають свої стратегічні бомбардувальники B-52 з авіабази в Луїзіані ближче до Ірану: на острів Дієго-Гарсія в Індійському океані.

Про це у вівторок, 7 січня, повідомляє Fox News.

Зазначається, що авіабази в Індійському океані можуть бути задіяні у разі військового конфлікту з Іраном, якщо буде віддано відповідний наказ. У той же час, саме по собі перекидання бомбардувальників ще не означає, що такий наказ віддано.

Тим часом, The Wall Street Journal нагадує, що у 2019 році група B-52 деякий час перебувала на авіабазі США в Катарі, проте потім була виведена з цієї країни. З посиланням на дані Пентагону WSJ повідомляє, що в регіон планується повернути шість B-52.

Раніше президент США погрожував завдати ударів по 52 об'єктах Ірану у відповідь на хоч би який потенційний напад, що може бути здійснено після вбивства іранського генерала Касема Сулеймані.

Нагадаємо, 3 січня США провели спецоперацію з ліквідації в районі аеропорту в Багдаді керівника елітної іранської спецслужби генерала Касема Сулеймані. Ракетного удару по автоколоні, у якій слідував воєначальник, було завдано за розпорядженням Трампа.

Влада Ірану звинуватила США в міжнародному тероризмі і пообіцяла помститися за смерть Сулеймані.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: