Зеленський сподівається на отримання військової допомоги від Німеччини - МЗС

Читать на русском
Голова МЗС Вадим Пристайко повідомив, що президент Володимир Зеленський сподівається на отримання військової допомоги від Німеччини.

Голова МЗС Вадим Пристайко повідомив, що президент Володимир Зеленський сподівається на отримання військової допомоги від Німеччини.

Про це чиновник сказав в інтерв'ю газеті Bild, опублікованому на сайті МЗС.

Так, Пристайко підтвердив, що Зеленський хотів би бачити військову допомогу від Німеччини.

«Звичайно! Це - не моя особиста думка. Всього кілька країн у світі надають військову підтримку Україні. Німеччина - один з найпотужніших експортерів зброї в світі, незважаючи на мирну зовнішню політику. Ці озброєння потрібні і нам», - підкреслив міністр.

За його словами, кожен раз як українські фірми намагаються укласти контракти з німецькими підприємствами, домовленості зриваються в останній момент по «неочевидним, ймовірно політичним мотивам».

«Кожен раз, коли наші фірми намагаються укласти контракти з німецькими підприємствами, ці домовленості зриваються в останній момент із неочевидних, ймовірно політичних мотивів. Ми сподіваємося, що в майбутньому це зміниться. Просто проаналізуйте, куди Німеччина експортує зброю. Чому не нам? Ми - може й недосконала, але цілком демократична держава, яка змушена захищатися. Не можна це не враховувати», - додав він.

Раніше Пристайко заявив, що Німеччина відмовила Україні у військовій допомозі.

Також нагадаємо, Німеччина допоможе Україні модернізувати ГТС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: