ПЦУ готуються визнати ще чотири церкви - Епіфаній

Читать на русском
Румунська, Кіпрська, Болгарська і Грузинська церкви, за словами глави ПЦУ, обговорюють можливість визнання української церкви.

Глава Православної церкви України (ПЦУ) митрополит Епіфаній очікує, що у 2020 році ПЦУ можуть визнати ще чотири помісних церкви.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу Прямий.

За словами Епіфанія, у цьому році триватиме процес визнання ПЦУ.

«Я б не хотів називати докладно, але це ті церкви, які публічно обговорюють це: і Румунська, і Кіпрська, і Болгарська, і Грузинська. Тобто вони дозрівають зараз», - зазначив глава ПЦУ.

У той же час, митрополит відзначив, що Москва хоче призупинити цей процес, який зараз відбувається в православ'ї. Однак, Епіфаній висловив надію, що православний світ консолідується і поступово, церква за церквою, буде й надалі брати участь у визнанні автокефального статусу ПЦУ.

Нагадаємо, 8 листопада Олександрійська православна церква визнала ПЦУ. Патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор II на літургії згадав ім'я митрополита Епіфанія.

Також наприкінці листопада повідомлялося, що Болгарська церква почала згадувати ПЦУ в літургії. А 12 жовтня Елладська православна церква першою визнала автокефалію ПЦУ і офіційно почала спілкування з помісною церквою України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: