Біля Олеського замку обвалився дах національної пам'ятки

Читать на русском

На Львівщині через негоду обвалилася частина даху пам’ятки архітектури національного значення - колишнього костелу капуцинів, в якому розташоване фондосховище Львівської національної галереї мистецв.
Ілюстративне фото.

У селі Олесько на Львівщині через негоду обвалилася частина даху пам’ятки архітектури національного значення - колишнього костелу капуцинів, в якому розташоване фондосховище Львівської національної галереї мистецв.

Як інформує Львівська національна галерея мистецтв у Facebook інцидент стався 3 січня.

«Почалися роботи зі створення на даху тимчасового накриття, яке вбереже фондосховище від затікання. Відбулася конструктивна розмова керівництва Галереї з представниками ЛОДА стосовно проблемних питань фондосховища в Олеську і не тільки цього об'єкту. Наші спільні майнові питання тепер будуть врегульовуватись на іншому рівні і з новими відповідальними особами. Обидві сторони - ЛОДА і Галерея - констатують порозуміння на цьому етапі», - сказано у повідомленні.

У Галереї уточнили, що дах над монастирем та костелом був повністю замінений у післявоєнні роки радянською владою, під час реконструкції було використано невідповідну деревину.

Вхід на територію Монастиря капуцинів закритий.

Нагадаємо, раніше через сильну пожежу в соборі Паризької Богоматері обрушилися шпиль і дах Нотр-Дама.

Пізніше у Франції прийняли закон про реставрацію згорілого Нотр-Дама.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: