Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Барна заявив, що частина коштів фондів буде спрямована на підтримку замків Тернопільської області

16 вересня 2015 року голова Тернопільської ОДА Степан Барна заявив, що кошти Фонду регіонального розвитку та кошти Фонду капітальних вкладів будуть спрямовані на вирішення конкретних проблем: підтримку за́мків у Тернопільській області (відео 12:04 - 12:45).
Виконано
Сказано 16 вересня 2015 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=WxcC3haOcDA
  • http://www.oda.te.gov.ua/main/ua/news/detail/104013.htm
  • http://photo.ukrinform.ua/ukr/current/photo.php?id=732756
  • Лист першого заступника голови Тернопільської ОДА Крисака І.Б.
  • http://teren.in.ua/article/pidtrymku_na_ternopilli_obitsyayut_lyshe_aktyvnym_hromadam
  • http://mincult.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=245076899&cat_id=244913751
  • Лист Заступник голови - керівника апарату облдержадміністрації Тернопільської ОДА Вонс Ігор Васильович
  • Лист заступника міністра Міністерства Культури України Мазур Тамари Вікторівни

Результат

9 жовтня 2015 року представники оргкомітету оглянули територію замку в місті Скалат та визначили ряд необхідних підготовчих робіт до проведення свята замку. Зокрема, проведуть ремонт під'їзних шляхів до замку у Скалаті, реставрують вежі та облаштують подвір’я замку. Також будуть оновлені музейні експозиції у вежах.

18 жовтня 2015 року у місті Скалат Тернопільської області провели святкове зібрання присвячене 385-річчю першої літописної згадки про замок у Скалаті.

Відповідно до листа Тернопільської ОДА від 15 січня 2016 року, за рахунок коштів державних капітальних видатків проводилися роботи по об'єкту «Будівництво державного архіву на 1,5 млн одиниць зберігання по вул. Карпенка м. Тернопіль» - 5000,0 тис. грн. Решта з перечислених об'єктів фінансувались за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій між місцевими бюджетами.

Станом на 21 січня 2016 року за угодою між Фондом США зі збереження культурної спадщини і Національним заповідником «Замки Тернопілля» у Вишнівці отримають понад 150 тисяч доларів для реконструкції Вишневецького палацу.

В 2015 році Міністерством культури України було профінансовано та здійснено реконструкцію автентичних інтер’єрів Збаразького замку та подвір’я Замку, пам’ятки архітектури XVII ст.

Відповідно до листа Тернопільської ОДА від 20 травня 2016 року в 2015 році Тернопільській області на реалізацію інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку було передбачено кошти в сумі 98,6 млн гривень із державного фонду регіонального розвитку. Перелік інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватись за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку формувався за результатами конкурсного відбору відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 18 березня 2015 р. №159 «Питання використання у 2015 році коштів державного фонду регіонального розвитку». У 2015 році інвестиційні проекти, які б вирішували проблеми замків Тернопільщини на конкурсний відбір не подавались.

Відповідно до листа Міністерства Культури України від 27 травня 2016 року постановою Кабінету Міністрів України від 03.08.2015 № 543 «Деякі питання використання у 2015 році державних капітальних видатків» Національному заповіднику «Замки Тернопілля» були передбачені кошти в обсязі 9 560,0 тис грн на проведення робіт з реставрації, реконструкції, перепланування та оздоблення інтер'єрів існуючих приміщень Замкового плацу та реставрації подвір'я замку, пам'ятки архітектури національного значення XVII століття (охоронний номер 661). Передбачені постановою Заповіднику кошти були профінансовані в повному обсязі.