Білий дім відмовився показувати журналістам листи з приводу допомоги Україні

Читать на русском
Адміністративно-бюджетне управління Білого дому відмовився надати журналістам 20 електронних листів, що стосуються затримки виділення Україні $391 млн військової допомоги.

Адміністративно-бюджетне управління Білого дому відмовився надати журналістам 20 електронних листів, що стосуються затримки виділення Україні $391 млн військової допомоги.

Про це 3 січня повідомила газета The New York Times.

Суд задовольнив запит видання оприлюднити листування співробітника управління Майкла Даффі і співробітника апарату Білого дому Роберта Блера в період з травня по жовтень 2019 року. Однак в листі управління говориться, що ці документи підпадають під виключення з Закону про свободу інформації, яке дозволяє не розкривати службові відомості.

Видання вважає, що в цих листах містяться дані про пряме вказування загальмувати військову допомогу Україні, що надійшло від президента США Дональда Трампа, і, відповідно, свідчення, що рішення ухвалено ним одноосібно.

Надання Україні військової допомоги було призупинено в липні і відновлено два місяці по тому. На початку жовтня Трамп заявив, що зробив це на прохання конгресу. Йдеться про суму близько $ 400 млн.

Восени в США був запущений процес збору доказів для оголошення імпічменту Трампу. Демократи звинувачують президента в тиску на Україну, погрожуючи заморозити військову допомогу. Метою Трампа нібито була дискредитація колишнього віце-президента США Джо Байдена, який є його найбільш вірогідним суперником на виборах 2020 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: