Хілларі Клінтон стала ректором британського університету

Читать на русском
Колишня держсекретар США Хілларі Клінтон (2009-2013) призначена ректором Університету Квінс у Белфасті терміном на п'ять років.

Колишня держсекретар США Хілларі Клінтон (2009-2013) призначена ректором Університету Квінс у Белфасті терміном на п'ять років.

Як говориться в повідомленні, поширеному в четвер північноірландським навчальним закладом, Клінтон стала 11-м ректором і першою жінкою-ректором в історії вузу, заснованого в 1845 році.

«Для мене величезна честь стати ректором університету Квінс, місця, до якого я дуже прив'язана і з яким за довгі роки у мене склалася тісна співпраця. Університет відомий на міжнародному рівні завдяки своїм дослідженням і впливу, і я пишаюся можливістю стати його послом і допомагати рости його репутації як місця, що забезпечує високі стандарти в навчанні», - прокоментувала Клінтон своє призначення, що набуло чинності 1 січня.

«Я радий, що Університет Квінс вибрав Хілларі Клінтон в якості свого ректора», - заявив проректор і голова вченої ради вищого навчального закладу Стівен Прентер, зазначивши, що колишня перша леді США «зробила значний внесок в справи Північної Ірландії і, будучи всесвітньо визнаним лідером, буде відмінно відстоювати інтереси Університету Квінс і буде викликає натхнення прикладом для наслідування університетської спільноти».

Як підкреслюється в комюніке, ректор виконує відразу три ролі - церемоніальну, роль посла навчального закладу, просуваючи його інтереси по всьому світу, а також роль радника віце-ректора і вищого керівництва вузу.

У рейтингу тисячі кращих університетів планети, поширеному в 2019 році британською компанією Quacquarelli Symonds (QS), Університет Квінс зайняв 173-й рядок.

Нагадаємо, суперниця Дональда Трампа на виборах президента США 2016 року, колишній держсекретар Хілларі Клінтон не стала висувати свою кандидатуру наступного року.

Також повідомлялося, що Трамп знову звинуватив Клінтон у зв'язках з Росією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: