Захист намагався відвести члена колегії від справи судді Мінаєва

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив у задоволенні заяви двох адвокатів про відвід однієї з суддів колегії.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і Діло»

Суд не відвів суддю Лесю Федорак від розгляду кримінального провадження за обвинуваченням судді Слов'янського міськрайонного суду Донецької області Ігоря Мінаєва в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 28 грудня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і Діло».

Під час засідання адвокати Марія Островська та Олександр Пироженко подали заяви про відвід судді Федорак. В обґрунтування вони вказували, що вона під час підготовчого засідання ставила запитання Пироженку, які не стосуються даного судового процесу, мають вигляд іспиту для адвоката, носять особистий характер. Наявність таких запитань, на переконання захисників створює сумнів у неупередженості судді та є підставою для її відводу. Втім, їх заяви залишили без задоволення.

Нещодавно Верховний суд передав справу судді Мінаєва до антикорупційного суду.

Детективи НАБУ під час досудового розслідування встановили, що суддя Мінаєв запропонував адвокату особи щодо якої був складений протокол про адміністративне правопорушення за керування автомобілем в стані алкогольного сп'яніння уникнути штрафу та позбавлення права керування транспортними засобами його клієнтом.

Нагадаємо, рік тому САП скерувала до суду обвинувачення відносно судді Мінаєва. Також суд обмежив йому строки ознайомлення зі справою НАБУ. Раніше затриманому судді зі Слов'янська відновили запобіжний захід.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: