Справу слов'янського судді Мінаєва передали до ВАКС

Читать на русском
Верховний суд задовольнив клопотання прокурора про передачу справи слов'янського судді до антикорупційного суду.
суддя Ігор Мінаєвколаж: «Слово і Діло»

Верховний суд передав до Вищого антикорупційного суду кримінальне провадження за обвинуваченням судді Слов'янського міськрайонного суду Донецької області Ігоря Мінаєва в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 22 листопада ухвалила колегія суддів Касаційного кримінального суду за результатами розгляду клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП просив ВС передати цю справу до антикорупційного суду, оскільки вона йому підсудна, суд уже працює, а розгляд справи по суті не закінчився. Вивчивши клопотання, судді його задовольнили.

Детективи НАБУ під час досудового розслідування встановили, що суддя Мінаєв запропонував адвокату особи щодо якої був складений протокол про адміністративне правопорушення за керування автомобілем в стані алкогольного сп'яніння уникнути штрафу та позбавлення права керування транспортними засобами його клієнтом.

Нагадаємо, рік тому САП скерувала до суду обвинувачення відносно судді Мінаєва. Також суд обмежив йому строки ознайомлення зі справою НАБУ. Раніше затриманому судді зі Слов'янська відновили запобіжний захід.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: