Мінінфраструктури озвучило план на 2020 рік

Читать на русском
Міністерство інфраструктури цього року планує надати статус міжнародного аеропорту в Білій Церкві, ввести єдиний е-квиток і ввести послугу доставки ліків поштою.

Міністерство інфраструктури цього року планує надати статус міжнародного аеропорту в Білій Церкві, ввести єдиний е-квиток і ввести послугу доставки ліків поштою.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

На 2020 рік запланована робота в дорожній та авіаційній сферах, на пошті, залізниці, електронних сервісах і сфері водного транспорту.

У дорожній сфері планується відновити приблизно 4000 кілометрів автодоріг, провести реформу Укравтодору та Укртрансбезпеки; проектувати і почати роботи на мостах в Запоріжжі й Кременчуці; підготувати концесії доріг М-06 Львів-Стрий, М-09 Львів-Тернопіль, М-05 Київ-Біла Церква; ввести в режим роботи 20 комплексів для зважування в русі.

В авіаційній сфері заплановано реконструкцію та будівництво аеропортів Дніпра, Мукачево, Одеси; отримання статусу міжнародного аеропорту в Білій Церкві; підготовка концесії аеропортів - Чернівці, Херсон, Запоріжжя; 26 млн пасажиропотік через аеропорти України.

Що стосується реформи пошти, плануємо збільшити на 12% доступ українців до сучасних фінансових послуг; зростання посилкового бізнесу на 20%; доставка ліків; 500 мобільних відділень; нові сортувальні центри в Києві та Львові.

Також Мінінфраструктури запланувало нововведення в електронних сервісах. Це введення єдиного е-квитка; розширення сервісу е-транспорт; е-порт і єдиний комітет моряка.

В ж/д сфері відомство планує: підготовку концесії залізничних вокзалів Києва, Запоріжжя, Миколаєва, Харкова, Дніпра, Хмельницького; новий закон про залізничний транспорт, запуск приватної тяги; старт реформи Укрзалізниці, ІРО, продаж непрофільних активів;

Останній пункт - це реформа транспорту. Передбачено новий закон про внутрішні водні шляхи, лібералізація річкових перевезень; реформа Морської адміністрації та адміністрації річкових портів; концесія портів Ольвія, Херсон, Маріуполь, Одеса, поромного комплексу в морському порту Чорноморськ; поглиблення на Дніпрі в рамках Е-40; роботи з поглиблення причалів у портах Одеса, Південний, Чорноморськ.

Раніше Криклій представив програму діяльності Мінінфраструктури на наступні 5 років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: