Рабінович провалив обіцянку піти з політики

Читать на русском
Рабінович провалив обіцянку піти з політики, якщо за три місяці після перемоги на виборах його політсила не знизить тарифи, не підвищить втричі пенсії та мінімальну зарплату і за рік не збудує житло для переселенців.
Слово і Діло

Народний депутат Вадим Рабінович не виконав обіцянку піти з політики, якщо після перемоги на парламентських виборах партії «За життя» впродовж трьох місяців не буде виконано чотири основних обіцянки: знизити тарифи, підвищити пенсії та мінімальну зарплату та побудувати необхідну кількість житла для переселенців.

Таку обіцянку він дав 12 серпня 2018 року в ефірі одного з телеканалів, нагадує «Слово і Діло».

«Через три місяці, я вам гарантую, запам'ятовуйте, записуйте, я буду нести за це особисту відповідальність. Більше того, якщо ці чотири пункти не будуть виконані, за три місяці, я в цей же день піду з політики. Перше – будуть втричі знижені тарифи, друге – буде втричі підвищена пенсія і по-третє, втричі зросте мінімальна зарплата... Четвертий пункт – третього місяця після перемоги нашої партії протягом року ми побудуємо необхідну кількість житла для переселенців», – заявив Вадим Рабінович.

На позачергових виборах до Верховної ради Вадим Рабинович пройшов за списками партії «Опозиційна платформа – За життя».

Три місяці з моменту виголошення обіцянки пройшли 9 листопада 2019 року. Держбюджет-2020 рада ухвалила 14 листопада. У новому кошторисі країни закладено підвищення мінімальної заробітної плати на 14% та мінімальної пенсії на 8%. Також в бюджеті передбачено понад 40 мільйонів гривень на грошову компенсацію людям, чиє житло було зруйновано внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Як бачимо, зростання пенсій та мінімалки є, але не втричі, як обіцяв Рабінович. А коштів, закладених на компенсацію людям, чиє житло було зруйновано внаслідок збройної агресії РФ, не вистачить для того, щоб забезпечити житлом всіх переселенців.

При цьому фракція ОПЗЖ не голосувала за бюджет-2020. Зауважимо, що опозиціонери подали альтернативний проєкт бюджету, в якому закладено підвищення пенсії та мінімальної зарплати втричі, проте він не знайшов підтримки в Раді.

Рабінович надалі є народним депутатом і не висловлює твердого наміру піти з політики. Тому його обіцянка отримує статус «не виконано».

Згідно з моніторингом «Слово і Діло» Вадим Рабінович дав 106 обіцянок, з яких 23 виконав і 71 – провалив.

Раніше ми писали, що за 100 днів роботи Верховної ради найбільше обіцянок провалили Рабінович та Шпенов.

Також ми писали, що Рабінович потрапив до переліку нардепів, яких парламент позбавив депутатських виплат за листопад.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: