Маркарова не встигла до кінця року перетворити ДФС у нову податкову службу

Читать на русском
До кінця 2019 року перетворення ДФС у нову податкову службу з відділенням функції фінансових розслідувань не відбулося.

Міністр фінансів Оксана Маркарова не виконала обіцянку в 2019 році завершити перетворення Державної фіскальної служби в нову Державну податкову службу.

Таку обіцянку міністр дала в жовтні, нагадує «Слово і Діло».

«Ми цьогоріч завершимо повністю перетворення старої ДФС у нову Державну податкову службу. І це особливе доручення і керівництву служби, і всім на місцях, про те, що малий і мікробізнес повинні почуватися бажаними клієнтами, а не тими, хто боїться податкової служби», – сказала вона.

Згідно з постановою Кабінету міністрів повноваження податкової міліції будуть залишатися у Фіскальної служби до створення нового Бюро фінансових розслідувань. За словами Маркарової, Бюро фінансових розслідувань буде створюватися як новий орган, і всі співробітники будуть набиратися на конкурсній основі. «Тому немає сенсу зараз переводити в рамках реорганізації частину податкової міліції до нової ДПС без конкурсів, щоб за 4 місяці знову переводити чи звільняти», – пояснювала вона.

Станом на грудень законопроект «Про Бюро фінансових розслідувань» був ухвалений тільки в першому читанні. Зважаючи на те, що до кінця року перетворення ДФС у нову податкову службу з відділенням функції фінансових розслідувань не відбулося, Маркарова обіцянку не виконала.

Нагадаємо, 8 грудня Державній митній службі передали повноваження ДФС з реалізації державної митної політики.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: