Інвестиції в Україну: восени не встигли провести обіцяні Зеленським реформи

Читать на русском
Реформи для припливу інвестицій в Україну не встигли провести восени, як обіцяв Володимир Зеленський.
Слово і Діло

Президент Володимир Зеленський не виконав обіцянку про те, що восени проведуть низку реформ, які сприятимуть притоку іноземних інвестицій в Україну.

Обіцянку глава держави давав у серпні, нагадує «Слово і Діло».

«Ми вже цієї осені проведемо низку необхідних реформ, що дасть можливість зробити Україну магнітом для іноземних інвесторів. Ми вже почали активну роботу в цьому напрямку», – говорив Зеленський.

Чек-ліст реформ: Раді та Кабміну стає важче виконувати доручення ЗеленськогоЯкі доручення Володимира Зеленського Рада і Кабмін не встигнуть виконати до 1 грудня – розібралося Слово і Діло.

Станом на початок грудня залишалися неухваленими кілька законопроектів, які могли сприяти залученню іноземних інвестицій. Зокрема, йдеться про законопроекти щодо ринку землі, про легалізацію грального бізнесу і створення Служби фінансових розслідувань.

Крім того, проведення податкової реформи в Україні заплановано на весну 2020 року з набуттям чинності у 2021 році. Також тільки на початку грудня був ухвалений закон про детінізацію спиртової галузі.

Зважаючи на те, що восени не вдалося повністю провести ключові реформи, Зеленський обіцянку не виконав.

Нагадаємо, «Слово і Діло» проаналізувало, скільки обіцянок виконав і провалив Володимир Зеленський за півріччя на посаді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: