Бойовики перешкоджають вільному пересуванню місії ОБСЄ

Читать на русском
Спостерігачів не допустили до Новоазовська, Заіченко, Безіменного і Верхньошироківського на півдні Донецької області.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ заявляє про чергові факти обмеження мандата на окупованому Донбасі.

Про це повідомляє пресцентр ООС у Facebook.

Повідомляється, що у звіті від 27 грудня 2019 місія ОБСЄ повідомила про 8 випадків відмови патрулю в доступі до окупованих територій у період з 24 до 26 грудня.

Зокрема, спостерігачів не допустили до Новоазовська, Заіченка, Безіменного і Верхньошироківського на півдні Донецької області.

Крім того, бойовики забороняли проїзд поблизу населених пунктів Корсунь і Приморське, а в пункті пропуску на кордоні на залізничній станції «Червона Могила» патрулі «запропонували» покинути вказаний район.

В ОБСЄ підрахували кількість жертв на Донбасі з початку рокуНа Донбасі з початку нинішнього року загинули щонайменше 18 мирних жителів по обидва боки фронту, ще 127 були поранені.

Українська сторона Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін звертає увагу на неприпустимість дій щодо перешкоджання виконання представниками СММ ОБСЄ мандата місії.

Як відомо, на Донбасі, протягом минулої доби, 27 грудня, збройні формування Російської Федерації 9 разів порушили режим припинення вогню.

Додамо, у районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі бойовики здійснили 17 обстрілів протягом четверга, 26 грудня, один український військовослужбовець дістав поранення.

Раніше міністр оборони України Андрій Загороднюк заявив, що з 1 січня 2020 року очікується повне перемир'я на Донбасі та це обговорюється в рамках Тристоронньої контактної групи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: