Озвучені втрати України від нових санкцій РФ

Читать на русском
Україна втратить 1,3 відсотка експорту в Росію на суму 31,2 мільйона доларів через нові російські санкції щодо українських промислових товарів.

Україна втратить 1,3% експорту в Росію на суму 31,2 мільйона доларів через нові російські санкції щодо українських промислових товарів.

Про це в п'ятницю, 27 грудня, пише Економічна правда.

Також РФ заборонила експортувати в Україну папір і картон для утилізації, що становить 0,4% від імпорту всіх російських товарів в Україну та еквівалентно 21,4 мільйонам доларів. Україна отримувала майже половину цих товарів з РФ.

Ембарго Росії поширюється на українські грілки, медичні трубки і повітроводи, джгути, кукурудзяний крохмаль, глюкозу, фруктозу, котли і радіатори центрального опалення, частини насосів.

За даними видання, найбільші втрати від санкцій відчує український ринок промислових медичних товарів (вироби з пластмаси та гуми) - 16,1 млн дол., і ринок котлів для центрального опалення - 8,7 млн дол.

Нагадаємо, 17 грудня уряд РФ розширив перелік товарів, ввезення яких з України до Росії заборонено. Також змінено санкційний список громадян України: внесено дев'ятьох, двох - виключено.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: