РФ внесла до санкційного списку 9 українців

Читать на русском
Депутати Одеської міської ради, більшість з яких близькі до мера Геннадія Труханова, потрапили до санкційного списку РФ.

До санкційних списків Росії внесені прізвища дев'ятьох громадян України, ще двох – виключено.

Список опублікований на офіційному інтернет-порталі правової інформації.

Зокрема, до списку внесені Володимир Босенко, Олег Бриндак, Олександр Іваницький, Олександр Іванов, Андрій Іванов, Валерій Мигалатьєв, Дмитро Танцюра, Олександр Шеремет, Юрій Шумахер.

Це депутати Одеської міської ради, більшість з яких близькі до мера Геннадія Труханова або до його колишнього ділового партнера Володимира Галантерника. Геннадій Труханов і Галантерник потрапили до списку санкцій РФ ще торік.

При цьому зі списку виключили гендиректора телеканалу 112 Україна Єгора Бенкендорфа та депутата від партії ОПЗЖ Юлія Іоффе.

Крім того, РФ розширила перелік товарів, ввезення яких з України до Росії заборонено.

Як повідомлялось, уряд ініціює запровадження санкцій проти підприємств, що розташовані на непідконтрольних територіях та які співпрацюють з підприємствами оборонно-промислового комплексу Росії.

Раніше Кабмін затвердив іншу ухвалу про намір у місячний термін оновити персональні санкції до юридичних осіб з РФ, перелік яких також не опублікований і призначений для службового користування.

Нагадаємо, наприкінці листопада Кабмін ухвалив рішення про запровадження санкцій проти осіб, які руйнують об'єкти культурної спадщини в Криму, здійснюють там теле- і радіомовлення, а також постачають матеріали для оборонно-промислового комплексу РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: