Динаміка міграції в Україні: де живе найбільше зареєстрованих переселенців

Читать на русском

В Україні станом на середину грудня налічується 1 млн 430 тисяч 111 внутрішньо переміщених осіб. Кількість зареєстрованих переселенців збільшилася на 6 тисяч 842 особи порівняно з попереднім місяцем. «Слово і Діло» відстежило динаміку змін у міграції населення з окупованих територій України.

Порівняно з серединою грудня 2018 року кількість переселенців в Україні зменшилася на 89 тис. 784 людини.

Найбільше переселенців, як раніше, проживають у Донецькій і Луганській областях – 504 тисячі 748 осіб і 278 тисяч 240 осіб відповідно. У Києві налічується 156 тисяч 324 ВПО, в Харківській області – 133 тисячі 53 особи. У західних областях України переселенців набагато менше: у Волинській та Рівненській областях – понад 3 тисяч осіб, в Тернопільській – понад 2 тисячі.

Порівняно з листопадом майже 3,5 тисячі переселенців зареєструвалися в Донецькій області і понад тисячу – у столиці. У Волинській, Дніпропетровській та Рівненській областях ВПО, навпаки, знімалися з реєстрації.

У листопаді держава виплатила внутрішньо переміщеним особам 244,4 млн грн матеріальної допомоги для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг. За аналогічний період 2018 року ця сума становила 242 млн грн.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як змінилися пенсійні та соціальні виплати з 1 грудня 2019 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: