Естонія відреагувала на запуск Росією поїздів по Кримському мосту

Читать на русском
Естонія засудила відкриття залізничного сполучення між Росією і окупованим Кримом через Керченську протоку.

Естонія засудила відкриття залізничного сполучення між Росією і окупованим Кримом через Керченську протоку.

«Залізничне сполучення через Керченську протоку, що з'єднує Крим з Росією, є ще одним кричущим порушенням суверенітету і територіальної цілісності України з боку Росії з метою ще більшої ізоляції Криму», - заявив Урмас Рейнсалу, глава МЗС Естонії, у Twitter.

Прокуратура відкрила справу за фактом перетину кордону поїздом з РФПрокуратура АР Крим зареєструвала кримінальне провадження за фактом перетину пасажирським поїздом Таврія державного кордону України Керченським мостом.

Міністр додав, що Естонія підтверджує свою повну підтримку суверенітету і територіальній цілісності України.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін 23 грудня запустив рух поїздів мостом через Керченську протоку.

МЗС України висловило рішучий протест у зв'язку з неузгодженим візитом президента Росії Володимира Путіна в анексований Крим і відкриттям руху залізничною частиною Керченського мосту.

Представництво президента України в Автономній Республіці Крим заявило про протиправність запуску залізничного сполучення між Росією і анексованим нею Кримом.

Раніше в ООН відреагували на запуск поїздів по Кримському мосту. Зокрема, в ООН заявили, що необхідно дотримуватися резолюції про суверенітет і територіальну цілісність України.

Прокуратура Автономної Республіки Крим зареєструвала кримінальне провадження за фактом перетину пасажирським поїздом «Таврія», який прямував із російського Санкт-Петербурга до Севастополя, державного кордону України Керченським мостом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: