Прокуратура відкрила справу за фактом перетину кордону поїздом з РФ

Читать на русском

Прокуратура Автономної Республіки Крим зареєструвала кримінальне провадження за фактом перетину пасажирським поїздом «Таврія», який прямував із російського Санкт-Петербурга до Севастополя, державного кордону України Керченським мостом.

У відомстві зазначили, що ці відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за зверненням представництва президента України в АР Крим.

«У ході досудового розслідування також буде дана правова оцінка незаконному запуску залізничного сполучення між Україною та Російською Федерацією і Кримським півостровом, оскільки такі дії країни-окупанта грубо порушують державний суверенітет і територіальну цілісність України, свідчать про нехтування загальновизнаними принципами і нормами міжнародного права», – йдеться в повідомленні прокуратури.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін 23 грудня запустив рух поїздів мостом через Керченську протоку.

МЗС України висловило рішучий протест у зв'язку з неузгодженим візитом президента Росії Володимира Путіна в анексований Крим і відкриттям руху залізничною частиною Керченського мосту.

Представництво президента України в Автономній Республіці Крим заявило про протиправність запуску залізничного сполучення між Росією і анексованим нею Кримом.

Раніше в ООН відреагували на запуск поїздів по Кримському мосту. Зокрема, в ООН заявили, що необхідно дотримуватися резолюції про суверенітет і територіальну цілісність України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: