Суд продовжив слідство у справі корупції в Полтавській ОДА

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив прохання детектива і прокурора про продовження слідства у справі колишнього очільника облдержадміністрації.
Валерій Головко

Суд продовжив до 25 листопада 2020 року слідство у кримінальному провадженні за фактами можливого одержання неправомірної вигоди колишнім головою Полтавської обласної державної адміністрації Валерієм Головком, його першим заступником Андрієм Пісоцьким та іншими.

Таке рішення 25 листопада ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор і детектив вказували, що у справі жодній особі про підозру не повідомлялося. Втім, строк слідства спливав 25 листопада, але завершити у цей строк його неможливо. За їх словами, необхідно провести низку слідчих та процесуальних дій, а саме: скерувати запит про міжнародно-правову допомогу до компетентних органів Чехії та отримати на нього відповідь.

Надана інформація та документи від компетентних органів Чехії мають суттєве значення для встановлення руху коштів між окремими юридичними особами, а також компаніями, пов'язаними з ними. Крім того, у цій справі необхідно провести низку інших слідчих (розшукових) та процесуальних дій, спрямованих на встановлення обставин отримання неправомірної вигоди службовими особами Полтавської ОДА та можливих співучасників злочину.

Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив, продовживши слідство на рік.

Нагадаємо, генеральний прокурор Руслан Рябошапка повернув до НАБУ справу ексглави Полтавської ОДА. Раніше суд зняв арешт з майна дружини ексрадника голови Полтавської ОДА. Також суд залишив заарештованими гроші цього ексрадника.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: