Оголошені вироки вбивцям журналіста Хашкаджі

Читать на русском
П'ять осіб засудили до смертної кари у справі про вбивство в консульстві королівства в Туреччині журналіста Джамаля Хашкаджі.

П'ять осіб засудили до смертної кари у справі про вбивство в консульстві королівства в Туреччині журналіста Джамаля Хашкаджі.

Також ще трьох осіб засудили до тюремного ув'язнення в цілому на 24 роки. А фігуранта справи, колишнього радника наслідного принца Саудівської Аравії Сауд аль-Кахтані, звільнили, повідомляє Reuters.

США запровадили санкції проти причетних до вбивства журналістаСполучені Штати Америки ввели санкції проти 17 підданих Саудівської Аравії в рамках акту Магнітського.

Зазначимо, делегація ООН схильна вважати наслідного принца Саудівської Аравії Мухаммеда бен Сальмана Аль Сауда основним підозрюваним у справі про вбивство журналіста Джамаля Хашкаджі.

До цього глава турецької партії Vatan Догові Перінчек заявив, що тіло вбитого журналіста виявили в колодязі на території резиденції саудівського генконсульства в Стамбулі.

Також повідомлялося, що працівники консульства Саудівської Аравії намагалися замести сліди після вбивства в Стамбулі журналіста, зокрема, для цього вони підібрали схожу на нього людину, яка гуляла у день вбивства містом.

Нагадаємо, у 2018 році у номінації «Людина року» за версією журналу Time перемогли кілька журналістів, які ризикують життям через свої професійні обов’язки. Серед них був і Джамаль Хашкаджі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: