Назвали «Людину року» за версією журналу Time

Читать на русском
У номінації Людина року за версією журналу Time перемогли кілька журналістів, які ризикують через свої професійні обов’язки.
Джамаль Хашоггі

У номінації «Людина року» за версією журналу Time перемогли кілька журналістів, які ризикують через свої професійні обов’язки.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляється на сайті видання.

Трамп став людиною року за версією Financial TimesЛюдиною 2016 року за версією американського видання Financial Times став новообраний президент США Дональд Трамп.

«_Цього року ми визнаємо чотирьох журналістів та одну новинну організацію, які заплатили жахливу ціну, щоб висвітлити цей складний момент: Джамаль Хашоггі, Марія Ріса, Ва Лоне та К'яв Сое Оо, а також Capital Gazette (США – ред.)», – зазначає головний редактор Time.

Він підкреслив, що видання вперше називає людиною року особу, яка вже померла.

Журналістів об’єднали під загальною назвою The guardians («Хранителі»).

Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня під час візиту до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі. Пізніше Саудівська Аравія підтвердила загибель журналіста The Washington Post.

Журналістку Марію Рісу влада Філіппін звинувачує в несплаті податків з її сайту розслідувань Rappler.

Журналістів Reuters Ва Лоне та К'яв Сое Оо засудили в М’янмі за порушення закону про державну таємницю. Вони проводили розслідування щодо вбивства 10 мусульман під час репресій з боку армії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: