На шахтах «Львіввугілля» через борги вимикають електроенергію

Читать на русском
На 6 шахтах ДП Львіввугілля вночі було вимкнено постачання електроенергії через несплату послуг.

На 6 шахтах ДП «Львіввугілля» вночі було вимкнено постачання електроенергії через несплату послуг.

Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

В Україні різко знизився видобуток вугілляШахти Донецької області за 11 місяців цього року забезпечили видобуток 10 млн 143,9 тис. тонн вугілля, що на 0,2 відсотка менше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

«В ніч з 22 на 23 грудня вимкнено електроенергію на всіх 6 шахтах ДП «Львіввугілля». Знеструмлені підйоми, водовідливи, вентилятори головного провітрювання. На всіх 6 шахтах втрачено контроль за рудничною атмосферою, йде затоплення. Відключення шахт відбулося через заздалегідь невиконувані вимоги з боку «постачальника останньої надії» районної електромережі - сплатити наперед 22 млн грн за електроенергію періоду грудня 2019=го - січня 2020 року», - пояснив він.

Голова Незалежної профспілки гірників нагадав, що шахтарі не в змозі виконати подібні вимоги через накопичені перед ними борги не тільки із зарплати, а й за відвантажене вугілля.

Волинець також заявляє, що профспілка гірників звертається до президента та уряду для вирішення ситуації.

Як повідомляє Мінекоенерго, станом на 10-ту ранку електропостачання відновлено і шахти працюють у звичному режимі.

Нагадаємо, казначейство перерахувало на погашення заборгованості перед працівниками восьми державних шахт мільярд гривень.

Також 31 жовтня парламент проголосував за зміни в законі про держбюджет, згідно з якими мільярд гривень піде на виплату зарплати шахтарям і рішення проблем вуглевидобувної галузі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: