Без закриття нелегальних шахт на економіці ставимо хрест – Волинець

Читать на русском

Якщо у Україні не буде проведено повсюдне закриття нелегальних шахт, то на економіці України та на її енергетичній безпеці можна поставити хрест.

Про це в коментарі «Слово і Діло» заявив екс-депутат, голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

«Якщо ми не доб’ємося введення обмежень на ввезення російського вугілля в Україну та закриття копанок, на економіці та енергетичній безпеці країни можна ставити хрест», - вважає Волинець.

Зокрема він зазначив, якщо тіньовий видобуток вугілля в Україні не припинити, то державні шахти не виживуть. Також він розповів про загальний стан легалізації підпільних шахт. «Вже близько 400 копанок легалізовано, решта підпільного бізнесу ведеться під «кришуванням» працівників прокуратури, органів внутрішніх справ та місцевої влади», - заявив кореспонденту «Слова і Діла» Волинець.

Нагадаємо, голова Донецької ОДА Сергій Тарута обіцяв, що протягом двох місяців усуне всі нелегальні копанки в регіоні. Він також докладно прокоментував ситуацію з шахтами.

Михайло Волинець обирався народним депутатом впродовж трьох скликань, з 2002 року. В шостому скликанні Ради він перебував у фракції БЮТУ системі «Слово і Діло» не зафіксовано жодної обіцянки Волинця.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: