Набув чинності закон про доступ Червоного Хреста до ув'язнених

Читать на русском
Зокрема, побачення із затриманими представникам Червоного хреста надаються у вільний від виконання слідчих дій і проведення судових засідань час.

Закон №372-IX «Про внесення змін до закону «Про попереднє ув'язнення» про забезпечення безперешкодного доступу представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста до осіб, взятих під варту» набув чинності.

Документ був опублікований у виданні «Голос України» в суботу, 21 грудня.

Він набуває чинності дня, наступного за днем ​​опублікування.

Так, закон спрощує доступ представників Червоного Хреста до ув'язнених. Документ доповнює статтю 12 закону «Про попереднє ув'язнення» новою частиною, згідно з якою адміністрація місця попереднього ув'язнення надає представникам Міжнародного комітету Червоного Хреста побачення з узятими під варту особами безперешкодно, без обмеження кількості таких побачень та їхньої тривалості, у випадках і відповідно до умов Женевських конвенцій 1949 року про захист жертв війни повідомленням слідчого або суду, які здійснюють кримінальне провадження.

Зокрема, побачення із затриманими представникам Червоного хреста надаються у вільний від виконання слідчих дій і проведення судових засідань час.

Раніше Червоний Хрест направив в ОРДЛО 7 вантажівок з продуктами і будматеріалами.

Також нагадаємо, набув чинності закон про продовження особливого порядку самоврядування на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: