Милованов озвучив плани на 2020 рік

Читать на русском
Головне завдання Мінекономіки - розібратися з тим, що відбувається в підвідомчих галузях і виділити головні напрямки реформ.

Головне завдання Мінекономіки - розібратися з тим, що відбувається в підвідомчих галузях і виділити головні напрямки реформ.

Про це заявив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов в Харкові, повідомляє пресслужба відомства.

За його словами, за три місяці був розроблений законопроект, згідно з яким приватизації підлягають перші 80 підприємств, які будуть передані до Фонду держмайна для завершення процесу.

«До цього списку не увійдуть тільки ті підприємства, які складуть Фонд національного багатства, включаючи природні монополії. Разом з тим скасований загальний список підприємств, які не підлягають приватизації», - сказав міністр.

«Що стосується ринку землі, то парламент, в тому числі, нардепи від «Слуги народу», жваво відносяться до внесення необхідних змін до законопроектів - 4600 поправок! При цьому є чітке розуміння, що розпочати реформування потрібно зі створення реєстру земель. Нарешті, про корупцію, зокрема, в управлінських структурах. Тридцять років поспіль директора «заносили» до уряду гроші за підтримку підприємств, а тепер прийшов такий час, що вони не знають, куди треба заносити. Ця практика йде, і це хороший знак», - додав Милованов.

Про плани на 2020 рік міністр заявив, що завжди є небезпека виникнення перешкод.

«Однак серед першорядних завдань залишається залучення інвестицій. Простий приклад: Україна - найбільший виробник пшениці, а треба ще стати і найбільшим виробником макаронів, щоб і цю марку знали в світі», - сказав він.

Раніше Милованов пояснив, чому не падають ціни при зміцненні курсу.

Також нагадаємо, Милованов хоче збільшити податки на землю і нерухомість.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: