Споживчі настрої українців знижуються другий місяць поспіль

Читать на русском
Індекс споживчих настроїв в Україні в листопаді 2019 року склав 91,7 пункту, що на 4,2 пункту нижче, ніж в жовтні.

Індекс споживчих настроїв в Україні в листопаді 2019 року склав 91,7 пункту, що на 4,2 пункту нижче, ніж в жовтні.

Про це свідчать дані щомісячного дослідження Info Sapiens.

За даними дослідження, індекс поточного становища впав на 0,9 пунктів, склавши 87,2. Індекс економічних очікувань впав на 6,3 пункту і склав 94,8.

У листопаді показник індексу очікуваної динаміки безробіття склав 125,4, що на 13,7 пункту вище за показник минулого місяця. Індекс інфляційних очікувань зріс - до 185,7, що на 6,6 пункту більше, ніж минулого місяця. Очікування українців щодо курсу гривні протягом найближчих трьох місяців дещо покращилися: індекс девальваційних очікувань знизився на 3,4 пункту до значення 125,9.

«Індекс споживчих настроїв потроху падає другий місяць поспіль після рекорду в вересні. Падіння в листопаді відбулося за рахунок корекції очікувань розвитку економіки в найближчий рік і п'ять років. Індекси, що стосуються особистого доходу і доцільності робити великі покупки, не зазнали істотних змін в листопаді», - коментують аналітики Info Sapiens.

Зазначається, що одночасно посилилися інфляційні очікування: відповідний індекс повернувся на рівень березня 2019 року.

Нагадаємо, індекс споживчих настроїв в Україні в жовтні 2019 року склав 95,9 п., Що на 1,6 п. нижче, ніж місяцем раніше. У той же час у вересні споживчі настрої в Україні досягли рекордних рівнів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: