На переговорах у Мінську не змогли домовитися про обмін полоненими

Читать на русском
Представникам Тристоронньої контактної групи в Мінську не вдалося домовитися про обмін полоненими і відкриття нових КПП.

На засіданні Тристоронньої контактної групи (ТКГ) у Мінську в середу, 18 грудня, представники України і «ЛДНР» не змогли узгодити обмін полоненими.

Про це повідомляє Коммерсантъ з посиланням на представника «ЛНР».

Тож представник «ЛНР» у гуманітарній підгрупі ТКГ Ольга Кобцева заявила, що обміну не буде через те, що українська сторона не здійснила так зване процесуальне очищення осіб, які мають бути обмінені.

Вона уточнила, що «ЛНР» і «ДНР» зі свого боку завершили всі підготовчі процедури.

Крім того Кобцева заявила, представники Києва і «ЛНР» не змогли обговорити відкриття нових КПП на лінії зіткнення на Донбасі.

Нагадаємо, 18 грудня відбулося перше засідання Тристоронньої контактної групи після саміту в нормандському форматі. Крім того засідання підгруп ТКГ тривало більше семи годин. Учасники ТКГ мали обговорити і втілити в життя низку конкретних домовленостей, які були досягнуті на зустрічі лідерів «нормандської четвірки»: питання обміну утримуваними особами, припинення вогню і узгодження трьох нових ділянок розведення сил на лінії зіткнення сторін.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: