Парламент відправив на доопрацювання законопроект про легалізацію грального бізнесу

Читать на русском
Документом пропонувалося ввести систему ліцензування діяльності у сфері азартних ігор з диференційованим розміром плати за ліцензії в залежності від виду діяльності.

Парламент відправив на доопрацювання законопроект №2285-д про легалізацію грального бізнесу.

Таке рішення ухвалили нардепи під час вечірнього засідання Ради в четвер 19 грудня, пише пресслужба ВР.

Зокрема, за скерування проект на доопрацювання проголосували 243 нардепи. При цьому його ухвалення в першому читанні підтримали лише 213 парламентарів.

Документом пропонувалося ввести систему ліцензування діяльності у сфері азартних ігор з диференційованим розміром плати за ліцензії в залежності від виду діяльності, розташування грального закладу тощо; встановлюються жорсткі вимоги до фінансового стану організаторів азартних ігор із метою забезпечення їхньої фінансової стабільності і забезпечення виплат виграшів.

Як українці ставляться до легалізації грального бізнесу: опитування КМІС56 відсотків українців повністю не підтримують ініціативу щодо легалізації грального бізнесу в Україні.

Також встановлювалися спеціальні вимоги щодо відповідності грального обладнання, що використовується для проведення азартних ігор, загальноприйнятих міжнародним стандартам; створюються основи для введення обмежень діяльності операторів, які не зареєстровані в Україні і не мають відповідної ліцензії.

Крім того, визначалися вимоги до гравців і їхньої ідентифікації, зокрема осіб, які не досягли 18 років, і жорсткі фінансові санкції за невиконання таких вимог.

Законопроектом передбачалося, що регулювання в сфері азартних ігор здійснюється спеціальним органом - Комісією з розвитку і регулювання азартних ігор, яка підпорядкована Кабінету міністрів. До компетенції комісії належить ліцензування організаторів азартних ігор, ведення відповідних реєстрів, встановлення вимог щодо сертифікації відповідного грального обладнання.

Документом пропонувалася система онлайн моніторингу, що дозволить здійснювати державний контроль за діяльністю організаторів азартних ігор шляхом отримання даних від грального обладнання організаторів азартних ігор, які підключені до єдиної системи.

Відзначимо, згідно з результатами опитування Київського міжнародного інституту соціології, 56% українців повністю не підтримують ініціативу щодо легалізації грального бізнесу в Україні.

Також стало відомо, що Кабмін просить ВР прискорити розгляд закону про гральний бізнес.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: