Як українці ставляться до легалізації грального бізнесу: опитування КМІС

Читать на русском
56 відсотків українців повністю не підтримують ініціативу щодо легалізації грального бізнесу в Україні.

Згідно з результатами опитування Київського міжнародного інституту соціології 56% українців повністю не підтримують ініціативу щодо легалізації грального бізнесу в Україні.

Про це свідчать дані соціологічного дослідження, проведеного в рамках всеукраїнського дослідження «Думки і погляди населення (Омнібус)» з 1 до 12 грудня 2019 року.

Як повідомляється, на питання «Чи підтримуєте ви легалізацію грального бізнесу», 56% опитаних відповіли: «Повністю не підтримую». При цьому 19% готові підтримати легалізацію грального бізнесу, але за умови створення спеціальних гральних зон на території України.

За даними опитування, 18% респондентів повністю підтримують легалізацію грального бізнесу.

Результати дослідження показали, що в умовах заборони грального бізнесу 49,7% вважають необхідною легалізацію лотерейної діяльності, а 22,1% виступили за легалізацію букмекерських ставок.

Більшість (52%) українців негативно ставляться до того, що президент Володимир Зеленський схвалює легалізацію грального бізнесу. Позитивне ставлення до такої ініціативи глави держави у 35% респондентів.

В опитуванні взяло участь 2043 респонденти. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн–ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% — для показників близьких до 25%, 2,0% — для показників близьких до 12%, 1,4% — для показників близьких до 5%. Опитування проводилося на всій території України, окрім окремих районів Донецької та Луганської областей, а також Криму.

Нагадаємо, раніше глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що Верховна рада планує розглянути законопроект про гральний бізнес у вівторок, 17 грудня. У коментарі «Слово і Діло» політолог, експерт Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) Ігор Петренко підтримав ідею легалізації грального бізнесу в Україні, але критично оцінив, як сам законопроєкт Кабміну, так і перспективу голосування.

Як відомо, президент України Володимир Зеленський запевнив, що робота казино в п'ятизіркових готелях буде легалізована.

Відзначимо, гральний бізнес в Україні під забороною з 2009 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: