Маркарова розповіла, як вирішуватимуть проблеми ФОПів

Читать на русском
Міністр фінансів Оксана Маркарова розповіла, як у міністерстві будуть вирішувати проблеми фізичних осіб-підприємців.

Міністр фінансів Оксана Маркарова розповіла, як у міністерстві будуть вирішувати проблеми фізичних осіб-підприємців.

Про це вона сказала у ході години запитань до уряду у ВР.

За словами міністра, зараз на щотижневій основі засідають групи задля вирішення проблем ФОПів. Вона назвала дві проблеми, які намагатимуться вирішити в Мінфіні та податковій службі.

«Перше - наскільки прозоро, безкоштовно і просто запрацює система електронних РРО. Ми зараз над цим працюємо, буде декілька роз'яснень Мінфіну, у нас є рік на це. По-друге, вони бояться щодо їх майбутніх стосунків з податковою. Тому ми найближчим часом разом з податковою службою вийдемо з виконанням, в тому числі указу президента... Це стосується того, яким чином податкова не буде фактором ризику, не буде негативним фактором для справжніх підприємців. Ми їх дуже поважаємо і націлені створити для них правильні умови діяльності», - додала Маркарова.

Нагадаємо, в Раді планують зареєструвати законопроект, який скасовує необхідність вести паперову книгу обліку для фізичних осіб - підприємців, які не платять податок на додану вартість (ПДВ).

Комітет з питань антикорупційної політики рекомендував ВР прийняти за основу законопроект, який повинен усунути податкову дискримінацію для ФОП.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: