Розмінування території Калинівського арсеналу завершено

Читать на русском
На території військового арсеналу неподалік Калинівки Вінницької області, де восени 2017 року сталися вибухи, закінчили поверхневе розмінування.

На території військового арсеналу неподалік Калинівки Вінницької області, де восени 2017 року сталися вибухи, закінчили поверхневе розмінування.

Про це заявив командир військової частини полковник Микола Батюк, повідомляє в понеділок, 16 грудня, АрміяInform.

Новобогданівка, Балаклія, Калинівка: історія пожеж на арсеналах зброї та обіцянки політиківПожежа в Калинівці вкотре вказала на слабке місце в обороні країни. Попри те, що таке трапляється далеко не вперше, висновки не зроблені.

За словами Батюка, завершено знищення залишків вибухонебезпечних предметів, що не підлягають транспортуванню. Зараз на технічній території працює спеціальна група фахівців-саперів, яка проводить перевірку якості розмінування.

«Фахівці, які входять до складу групи, не брали участі в розмінуванні. Тобто, це незалежна команда фахівців. Вони по квадратах перевіряють місцевість і дають висновок про якість проведеного розмінування», - зазначив командир.

Водночас Батюк зазначив, що планова утилізація пороху і боєприпасів, які вичерпали ресурс зберігання і непридатні до застосування, триватиме ще близько року. Їх будуть утилізувати відповідно до плану, на спеціально обладнаних майданчиках.

Раніше повідомлялося, що після вибухів у Калинівці на Вінниччині відновила роботу база зберігання боєприпасів ЗСУ.

Нагадаємо, 11 вересня на військових складах Міністерства оборони України в Калинівці Вінницької області сталося 4 вибухи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: