Україна висловила готовність до компромісів для обміну утримуваними особами

Читать на русском
Україна готова на серйозні компроміси при обміні утримуваними особами для повернення максимальної кількості українців.

Україна готова на серйозні компроміси при обміні утримуваними особами для повернення максимальної кількості українців.

Про це заявив глава МЗС України Вадим Пристайко.

«Ми готові до дуже серйозних компромісів для того, щоб забрати максимальну кількість наших людей», - розповів він в інтерв'ю порталу УНІАН, підтвердивши, що обмін передбачається здійснити до кінця поточного року.

За словами Пристайко, формула наступного обміну утримуваними особами передбачає передачу «нерівної кількості людей».

Українська сторона намагається врахувати і внести в списки на обмін всіх відомих осіб, позбавлених волі як на території Криму і Росії, так і за межами лінії зіткнення, уточнив міністр.

Крім того, глава українського зовнішньополітичного відомства додав, що є люди, які не включені в списки на обмін, тому що вважаються зниклими без вісти. Він вважає, що місія Червоного Хреста повинна перевірити, чи живі ці люди чи ні, оскільки «до тих пір у нас буде зберігатися відчуття, що ми когось забули».

Зустріч лідерів «нормандської четвірки» - Росії, України, Німеччини і Франції - пройшла 9 грудня о Парижі. За підсумками переговорів український президент Володимир Зеленський заявив про досягнуту домовленість провести обмін обмін утримуваними особами в форматі «всіх на всіх» до 31 грудня.

10 грудня в «ДНР» підтвердили, що обмін полоненими за формулою «88 на 53» може відбутися між Донецьком і Києвом до кінця 2019 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: