Оголошені результати виборів до парламенту Британії

Читать на русском
Консервативна партія виграла дострокові парламентські вибори у Великобританії, провівши до нижної палати 365 депутатів.

Консервативна партія виграла дострокові парламентські вибори у Великобританії, провівши до нижної палати 365 депутатів.

Про це свідчать остаточні результати підрахунку голосів у всіх 650 виборчих округах, повідомляє ТАСС.

Відтермінування Brexit: виходу Великої Британії з Євросоюзу може і не відбутисяБританському істеблішменту не вигідно, щоб країна покинула Євросюз, тому еліта в будь-який спосіб затягує Brexit.

Основною передвиборною обіцянкою лідера консерваторів, прем'єр-міністра Бориса Джонсона було вивести країну зі складу ЄС до 31 січня 2020 року, і тепер жодна з опозиційних партій не має можливості перешкодити йому виконати це завдання.

Лейбористська партія під керівництвом Джеремі Корбіна зазнала нищівної поразки, провівши до парламенту лише 203 депутати. Це на 59 менше, ніж у 2017 році, коли проводилися останні парламентські вибори, які також були достроковими.

Третє місце за кількістю депутатів у Палаті громад займає Шотландська національна партія (48), за нею йде партія Ліберальні демократи (11). Ще 23 мандати отримали інші партії, а також незалежні кандидати.

Для отримання більшості консерваторам було необхідно отримати як мінімум 326 місць.

Раніше повідомлялося, що Консервативна партія, лідером якої є чинний прем'єр-міністр Борис Джонсон, за даними екзит-полу, перемагає на виборах.

Нагадаємо, в Великобританії вибори пройшли в 650 виборчих округах Сполученого Королівства, де кандидатам треба набрати значну кількість голосів, щоб отримати місце в Палаті громад.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: