Міністр оборони Британії назвав загрозу для НАТО

Читать на русском
Очільник Міністерства оборони Великої Британії Бен Уоллес впевнений, що Росія представляє реальну загрозу для НАТО.

Очільник Міністерства оборони Великої Британії Бен Уоллес впевнений, що Росія представляє реальну загрозу для НАТО.

Про це він заявив під час передвиборчих дебатів в Об'єднаному королівському інституті з дослідження питань безпеки і оборони, повідомляє AFP.

Нормандська зустріч у Парижі: на що не можна погоджуватися та в чому загрозаРечник президента РФ Дмитро Пєсков підтвердив, що саміт в Нормандському форматі, дійсно, запланований на 9 грудня в Парижі.

«Є реальна загроза з боку Росії, наприклад, для НАТО. Росія крок за кроком, міліметр за міліметром, тестує нашу рішучість. Частково вона використовує Україну, щоб зробити це, використовує гібридний спосіб ведення війни», - сказав Уоллес.

За його словами, єдиний спосіб протистояти РФ - посилювати міжнародне співробітництво.

Нагадаємо, в травні генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що вперше за кілька десятиліть Альянс має намір змінити свою військову стратегію для реагування на зростаючу ядерну загрозу з боку РФ.

Після візиту представників НАТО до Києва та Одеси Москва звинуватила Альянс у загостренні напруги і провокуванні розколу в Україні.

Днями ЗМІ повідомили, що президент Франції Емманюель Макрон готовий розглянути пропозицію російського президента Володимира Путіна про запровадження мораторію на розміщення ракет середньої і меншої дальності в Європі.

Нагадаємо, члени НАТО досі відхиляли російську пропозицію. Генсек Альянсу Єнс Столтенберг неодноразово описував мораторій як «неможливий».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: