У Зеленського готують нові зміни до Конституції

Читать на русском
Команда Зеленського готує нові зміни до Конституції, які будуть стосуватися прав людини і децентралізації.

Команда президента України Володимира Зеленського готує нові зміни до Конституції, які будуть стосуватися прав людини і децентралізації.

Про це заявив представник президента у Конституційному суді Федір Веніславський, передає РБК-Україна.

Зміни до Конституції: що пропонує Зеленський та коли Рада може ухвалитиЗеленський хоче запровадити народовладдя, призначати керівників НАБУ та ДБР, виганяти нардепів з Ради за прогули і кнопкодавство та скасувати адвокатську монополію. Детально про кожен законопроект ми поговорили з юристом.

За його словами, готується низка змін до Конституції, які виведуть її «на більш якісний рівень».

«Першочергові зміни ми всі подали, а далі будуть усунені всі протиріччя й недоліки, які заважають нормально працювати органам влади. Суттєву увагу буде приділено правам людини. Також проблемам децентралізації і проблемам територіального устрою», - заявив Веніславський.

Він також зазначив, що сім поданих до КСУ законопроектів є першочерговими.

Нагадаємо, раніше Верховна рада України підтримала за основу і в цілому закон про імпічмент президента.

Згідно з документом ця процедура буде ініціюватися більшістю народних депутатів, рішення вважатиметься ухваленим, якщо за нього проголосує не менш як три чверті депутатів від конституційного складу Ради.

Нагадаємо, під час ухвалення законопроекту про імпічмент нардепи порушили регламент Верховної ради, що може в подальшому мати серйозні наслідки. Про це у коментарі «Слову і Ділу» сказав експерт з конституційного права Богдан Бондаренко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: