МЗС Сербії відповіло на ноту протесту України

Читать на русском
У МЗС Сербії заявили, що підтримують територіальну цілісність України і тому ніхто з представників влади зустрічей з делегацією Криму не проводив.

У МЗС Сербії заявили, що підтримують територіальну цілісність України і тому ніхто з представників влади зустрічей з делегацією Криму не проводив.

Про це повідомив міністр закордонних справ країни Івіца Дачич після візиту «влади» Криму в Белград, передає Радіо Свобода.

Зазначимо, що таку заяву Дачич зробив у відповідь на ноту протесту МЗС України.

«Сербія поважає територіальну цілісність України. Через це ніхто з представників виконавчої влади не зустрічався з делегацією Криму», - сказав Дачич.

У відповідь на прохання сербських журналістів прокоментувати заяву Києва про порушення Белградом положень резолюції Генасамблеї ООН 68/262 Дачич сказав, що йдеться про «загальноприйнятий демарш, який постійно отримуємо», і повторив, що в цьому участі не брав ніхто з виконавчої влади.

Як відомо, Міністерство закордонних справ України висловило стурбованість через візит представників окупаційної адміністрації Криму до Белграду 4-7 грудня.

Раніше посла Чеської Республіки в Україні викликали в МЗС у зв'язку з відвідуванням 30 жовтня керівником псевдокримськотатарської проросійської громадської організації Кирим бірлігі прийому з нагоди Національного свята Чеської Республіки.

Також МЗС направило Туреччині ноту протесту через візит російської делегації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: