МЗС висловило протест через візит кримських «чиновників» до Сербії

Читать на русском
Міністерство закордонних справ України висловило стурбованість через візит представників окупаційної адміністрації Криму до Белграду 4-7 грудня.

Міністерство закордонних справ України висловило стурбованість через візит представників окупаційної адміністрації Криму до Белграду 4-7 грудня.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

Зазначається, що під час візиту були проведені зустрічі з депутатами Парламенту Сербії, а також представники «кримської влади» взяли участь у конференції "Белградський діалог: конструктивні відносини з Росією та визнання волевиявлення народу Криму".

«Зазначене сприймається Україною як недружній акт, який порушує положення резолюції Генеральної Асамблеї ООН 68/262 від 27.03.2014 "Територіальна цілісність України" та кваліфікується як спроба Російської Федерації легітимізувати незаконну окупацію Автономної Республіки Крим», - йдеться в повідомленні.

Для висловлення протесту до МЗС України була запрошена Тимчасова повірена у справах Республіки Сербія в Україні Світлана Кошутич.

Раніше посла Чеської Республіки в Україні викликали в МЗС у зв'язку з відвідуванням 30 жовтня керівником псевдокримськотатарської проросійської громадської організації Кирим бірлігі прийому з нагоди Національного свята Чеської Республіки.

Також МЗС направило Туреччині ноту протесту через візит російської делегації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: