МВФ не називає термінів нової угоди з Києвом

Читать на русском
МВФ поки не може назвати дату засідання ради директорів із затвердження нової трирічної програми для України на $ 5,5 млрд.

МВФ поки не може назвати дату засідання ради директорів із затвердження нової трирічної програми для України на $ 5,5 млрд.

Про це в четвер, 12 грудня, повідомив представник фонду Джеррі Райс, пише Інтерфакс-Україна.

Він вказав, що поки досягнуто попередню домовленість про нову програму розширеного фінансування на рівні менеджменту фонду, яка має ще стати предметом обговорення ради директорів.

Райс нагадав про телефонну розмову директора МВФ Крісталіни Георгієвої з Президентом України Володимиром Зеленським, під час якої були відзначені істотні успіхи України в останні місяці, і готовність фонду підтримати Київ у його зусиллях з переведення його економіки на шлях більш високого, стійкого і всеосяжного зростання.

У той же час, представник фонду також вказав і на слова Георгієвої, що економічний успіх України у вирішальній мірі залежить від зміцнення правопорядку, поліпшення судової системи, зменшення ролі корисливих інтересів в економіці. За його словами, важливо також захистити досягнення в справі очищення банківської системи і відшкодувати понесені платниками податків великі витрати при виведенні банків з ринку.

Раніше сьогодні голова Нацбанку Яків Смолій повідомив, що до кінця 2019 року Україна і МВФ не підпишуть угоду про нову кредитну програму. Нацбанк очікує, що рішення буде прийняте в першому кварталі 2020 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: