МЗС РФ розкритикувало українську резолюцію щодо Криму

Читать на русском
У МЗС РФ заявили, що проект резолюції ГА ООН по Криму, підготовлений українською делегацією, містить «неприйнятні звинувачення на адресу Росії і побудований на спотворенні інформації».

У МЗС РФ заявили, що проект резолюції ГА ООН по Криму, підготовлений українською делегацією, містить «неприйнятні звинувачення на адресу Росії і побудований на спотворенні інформації».

Про це повідомляє пресслужба відомства у вівторок, 10 грудня, пише Інтерфакс.

Повернення Криму під контроль України: чи реально залучити Трампа та що це дастьВ інтерв'ю польському виданню Gazeta Wyborcza президент України Володимир Зеленський заявив, що в переговорах щодо повернення окупованого Криму могли б допомогти США.
  «Він (проект резолюції) містить неприйнятні звинувачення на адресу Росії, побудований на домислах, спекуляціях і перекручуванні фактів. Зокрема, не витримують критики тези щодо «мілітаризацію» Криму і частин Чорного та Азовського морів», - йдеться в повідомленні.   При цьому в російському дипломатичному відомстві вказали на те, що кількість російських військових в анексованому Криму зараз «навіть нижче дозволеного російсько-українською угодою про перебування Чорноморського флоту». Крім того, російські дипломати вказали на те, що в акваторії Азовського моря немає російських військово-морських баз, а сили, котрі там знаходяться, використовуються для охорони Кримського мосту і забезпечення безпеки судноплавства.   «Заходи, що вживаються Росією заходи (вибірковий огляд суден, в тому числі російських) сумірні з загрозами, що надходять від екстремістів щодо Кримського моста та нашої країни в цілому. Дії ж України, яка активно нарощує свій військовий потенціал уздовж берегової лінії в районі Бердянську і продовжує систематично закривати окремі райони прилеглої акваторії для проведення артилерійських стрільб, якраз спрямовані на мілітаризацію Азовського моря», - йдеться в повідомленні.   Нагадаємо, Генасамблея ООН ухвалила резолюцію Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя (Україна), а також частин Чорного та Азовського морів, в якій міститься пункт про захоплені РФ ядерні об'єкти та інфраструктуру на окупованій території.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: