Нормандська зустріч триватиме ще декілька годин – ОПУ

Читать на русском
Зустріч лідерів «нормандської четвірки» триватиме ще декілька годин. Глави чотирьох держав докладно обговорюють кожен пункт комюніке.

Зустріч лідерів «нормандської четвірки» триватиме ще декілька годин. Глави чотирьох держав докладно обговорюють кожен пункт комюніке.

Про це журналістам повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко, ввечері в понеділок, 9 грудня.

У Парижі сьогодні відбудеться зустріч «нормандської четвірки»: що пишуть у соцмережахЗустріч у Нормандському форматі пройде сьогодні, 9 грудня, в Парижі. Що думають про її можливі результати в соцмережах – в огляді.

«...проходяться по кожному пункту комюніке і жваво обговорюють кожен пункт, і доходять до якогось фінального проекту, який буде підписаний, цього комюніке. Поки так, далі - я думаю, що ще кілька годин це буде продовжуватися. Це закриті переговори у Нормандському форматі. Щойно буде підготовлено фінальний проект комюніке, чотири лідери вийдуть до представників ЗМІ та прокоментують, до чого всі домовилися», - зазначив Тимошенко.

За словами заступника керівника Офісу Президента, на зустрічі, зокрема, присутні помічник президента України Андрій Єрмак, міністр закордонних справ Вадим Пристайко, начальник Генерального штабу Збройних сил Руслан Хомчак та радник президента України Руслан Демченко.

«Всі в робочому настрої, за столом обговорюють всі питання», - підкреслив представник ОП.

Нагадаємо, до столиці Франції приїхали президент України Володимир Зеленський, президент Франції Емманюель Макрон, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Росії Володимир Путін.

Лідери країн Нормандського формату обговорять повернення всіх українських полонених, припинення вогню, контроль над українсько-російським кордоном та місцеві вибори на непідконтрольній українській владі території Донецької та Луганської областей.

Раніше повідомлялося, що початок Нормандського формату затягнувся. При цьому анонсована на 19:45 підсумкова пресконференція лідерів Франції, України, Німеччини і Росії була перенесена щонайменше на 22:00.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: