У Парижі поліція застосувала сльозогінний газ проти «жовтих жилетів»

Читать на русском
Проти кількох сотень демонстрантів, учасників акції протесту на Єлисейських полях, поліція Парижа застосувала сльозогінний газ.

Проти кількох сотень демонстрантів, учасників акції протесту на Єлисейських полях, поліція Парижа застосувала сльозогінний газ.

Про це в суботу, 21 вересня, повідомив телеканал BFM.

«Жовті жилети» провели 20-ту акцію: як довго ще триватимуть протестиЖовті жилети провели 20-ту щотижневу акцію у Франції. Антиурядові протести проводяться з осені 2018 року.

Кілька сотень людей наблизилися до кордону поліції, який перегородив вулицю, що веде на Єлисейські поля. Люди почали викрикувати гасла, після чого поліція застосувала сльозогінний газ, а натовп людей розвернувся в інший бік.

Згідно з кадрами телеканалу CNEWS, через якийсь час поліція знову застосувала сльозогінний газ на цій вулиці, через що частину Єлисейських полів накрив густий дим.

За даними ЗМІ, правоохоронці затримали 90 осіб напередодні маніфестацій «жовтих жилетів». Також правоохоронці оглянули кілька сотень людей. Крім того, як зазначила префектура поліції в Twitter, 10 осіб були оштрафовані за спробу вийти на демонстрацію на вулицю Єлисейські поля, будь-які маніфестації на якій в суботу заборонені.

У Парижі і Версалі 21 вересня очікується відразу чотири окремих акції. Організатори двох із них закликають учасників вийти на Єлисейські поля, незважаючи на жорстку заборону паризької влади, маршрути інших передбачуваних маршів публічно не оголошені.

Ще два марші на захист клімату та соціальної справедливості заплановані в Парижі і Версалі. Південні райони французької столиці в середині дня перетне також колона маніфестантів, які виступають проти пенсійної реформи.

Раніше президент Франції Еммануель Макрон пояснив причини протестів «жовтих жилетів».

Також нагадаємо, у Франції відбулася 33-тя акція «жовтих жилетів».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: