Процедура ліквідації Київського патріархату завершена

Читать на русском
Синод ПЦУ затвердив гарантії забезпечення гідного становища її почесному патріарху Філарету у зв'язку із завершенням процедури ліквідації релігійної організації Українська православна церква Київського патріархату.

Синод ПЦУ затвердив гарантії забезпечення гідного становища її почесному патріарху Філарету у зв'язку із завершенням процедури ліквідації релігійної організації «Українська православна церква Київського патріархату».

Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

Відзначається, що Синод затвердив наступні рішення:

  • З огляду на минулі особливі заслуги в розвитку Церкви і з метою забезпечення гідного становища Почесного Патріарха Філарета після завершення процедури ліквідації релігійної організації «Київська Патріархія Української Православної Церкви Київського Патріархату» та враховуючи позицію Почесного Патріарха Філарета - створити релігійну організацію в складі Православної Церкви України в формі місії.

  • Почесний Патріарх Філарет має право для довічного проживання і використання для своєї діяльності комплексу будівель за адресою місто Київ, вулиця Пушкінська, 36.

  • Почесний Патріарх Філарет має довічне право на здійснення богослужінь у Володимирському соборі Києва.

  • Довічне матеріальне утримання Почесного Патріарха Філарета і фінансування релігійної організації у формі місії здійснюється за рахунок відрахувань від Володимирського собору міста Києва та добровільних пожертвувань.

У ПЦУ також підкреслили, що «неодноразово поширювані думки, нібито Православна Церква України «бажає викинути Патріарха Філарета на вулицю» - не відповідають дійсності і безпідставно провокують непорозуміння серед віруючих і у громадськості».

Раніше повідомлялося, що суд дозволив продовжити ліквідацію УПЦ КП. Апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції про припинення ліквідації церкви.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: