У ДР Конго напали на миротворців ООН, є вбиті та поранені

Читать на русском
У результаті нападу озброєної групи в Демократичній Республіці Конго були вбиті щонайменше 14 миротворців Організації Об'єднаних Націй.

В результаті нападу озброєної групи в Демократичній Республіці Конго були вбиті щонайменше 14 миротворців Організації Об'єднаних Націй.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомили в прес-центрі ООН.

Місія ООН в Конго перебазує авіагрупу українських миротворцівОкрема авіаційна група 18-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України передислокується на південь Конго.

Також відомо, що ще 40 миротворців отримали поранення. Повідомляється, що напад стався в провінції Північне Ківу, в східній частині ДР Конго.

«Наші думки й молитви із сім'ями та нашими колегами, що загинули в місії Організації Об'єднаних Націй зі стабілізації в Демократичній Республіці Конго. Підкріплення та медична евакуація місії триває», – заявив заступник генерального секретаря з підтримки миру Жан-П'єр Лакруа.

Варто відзначити, що місія ООН у Конго є найбільшою в світі й спрямована на те, щоб заспокоїти лави збройних груп у країнах Центральної Африки.

Як повідомлялося, під час аварії поїзда в провінції Луалаба на південному сході Конго загинули щонайменше 34 людини, більш ніж 26 отримали поранення.

Раніше в МЗС України підтвердили загибель одного українця в Демократичній Республіці Конго.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: