У Дніпропетровській області в дитячому будинку відкрили відділення для дорослих – фото

Читать на русском

Організатори відкриття відділення зазначають, що така ідея була повністю вона була реалізована канадськими волонтерами у своїй країні.

До Міжнародного дня людей з інвалідністю, 3 грудня, в Дніпропетровській області відбулося урочисте відкриття відділення для дорослих із інвалідністю на базі Верхньодніпровського дитячого будинку-інтернату №1.

Про це йдеться у пресрелізі заходу.

За інформацією організаторів, раніше після досягення вихованцями інтернату певного віку вони направлялися до психоневрологічних інтернатів. Однак, низький рівень їхньої адаптації до нових умов проживання і пережитий стрес призводили до сумних наслідків. Тому виникла ідея не змінювати вихованцям інтернату місце проживання, а створити для них окреме відділення у Верхньодніпровському дитячому будинку-інтернату, аби вони могли жити в звичних для них умовах й надалі.

Організатори відкриття відділення зазначають, що така ідея вже була повністю реалізована канадськими волонтерами у своїй країні. Нарешті, 3 грудня ці плани вдалося втілити в життя і в Україні.

«Тепер вихованці нашого будинку-інтернату мають змогу і в дорослому віці продовжувати проживати у звичних для них, максимально наближених до домашніх, умовах без душевного травмування, пов’язаного зі зміною оточення та необхідністю перебування серед пацієнтів психоневрологічних інтернатів», - зазначили організатори заходу.

Нагадаємо, нардепи віднесли візочників до учасників дорожнього руху.

Також відзначимо, «Укрзалізниця» запустила нову послугу для людей з інвалідністю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: