Суд зняв арешт із майна дружини екс-радника голови Полтавської ОДА

Читать на русском
Столичний райсуд вирішив скасувати арешт майна дружини колишнього радника звільненого очільника Полтавської області.

Суд скасував арешт садового будинку, квартири і двох машиномісць дружини колишнього радника звільненого голови Полтавської обласної державної адміністрації Валерія Головка Олександра Литвинова.

Таке рішення 4 червня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вікторія Жовноватюк за результатами розгляду клопотання адвоката дружини Литвинова, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказував адвокат, арешт на квартиру площею 159,3 кв. м, два машиномісця площадми 16,7 і 16,8 кв. м, а також садовий будинок було накладено з метою забезпечення можливого судового рішення щодо Литвинова в частині конфіскації його майна. Однак, за словами захисника, квартиру і машиномісця дружина екс-радника отримала на підставі договорів дарування від її батька, а тому не може бути предметом конфіскації. Водночас, як вказує адвокат, Литвинову належить лише частина садового будинку його дружини, а сама вона не причетна до вказаного кримінального провадження.

Вивчивши клопотання про зняття арешту, суддя Жовноватюк його задовольнила і скасувала арешт майна. Вона додала, що досудове розслідування у справі триває більше року, а про підозру досі нікому не повідомлено, а тому відпала потреба у такому заході кримінального провадження як арешт майна.

Нагадаємо, суд залишив заарештованими кошти Олександра Литвинова, які в нього знайшли під час обшуків у справі відкатів для посадовців Полтавської ОДА. Раніше НАБУ проводило обшук у приміщенні Полтавської ОДА.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: